lunes, 16 de marzo de 2015

SORTIDA FOTOGRÀFICA: Ametllers


L'HORA BLAVA

Autor: RAÚL AGUILAR
La setmana passada, des de l'associació, vam organitzar una sortida per fotografiar durant l'anomenada hora blava.
S'anomena així l'estona que va des del moment de la posta de sol fins el moment en què ja no hi ha llum residual i comença la negra nit, i també l'estona prèvia a la sortida del sol. És a dir, aquella estona del dia en què podem percebre la llum ambient natural sense que el sol estigui a l'horitzó. En anglès rep el nom de magic hour (l'hora màgica) o golden hour (l'hora daurada).
Durant aquest periode de temps es produeixen una sèrie de factors que faciliten la presa de imatges espectaculars.
Autor: JOAN SEGON
Vam anar a un mirador que hi ha al barri de la Balconada, des d'on es tenen unes vistes privilegiades de la ciutat de Manresa: la Seu, la torre de Santa Caterina, el pont vell, la cova...
Vam passar una mica de fred, però va valer la pena!




Us mostrem les fotografies que ens han fet arribar alguns dels assistents a la sortida. Com veureu, a banda d'aprofitar l'hora blava, també vam gaudir de la posta de sol, vam fer fotografia de llarga exposició i fotografies amb alguns efectes ben curiosos... Esperem que us agradin!

Autor: JOAN SEGON



Autor: RAÚL AGUILAR
Autor: JUAN MENDOZA


























Autor: JUAN MENDOZA

Autora: ALÍCIA GINOVART

Autor: JOAN SEGON

Autor: JOAN SEGON
Autor: BENET PLA

Autor: BENET PLA



jueves, 12 de marzo de 2015

Concurs fotogràfic març: Insectes

Us adjuntem el cartell amb la informació i les bases per participar al concurs fotogràfic d'aquest mes de març. Esperem les vostres fotografies!!


  

FOTOGRAFIES GUANYADORES CONCURS FEBRER

Les fotografies que han resultat guanyadores en el concurs del mes de febrer, el tema del qual era "captar el color", són les següents:

1ª posició. Autor: FRANCESC COMELLAS


2ª posició. Autor: LLUÍS BARDAJÍ
3ª posició. Autor: PERE RUIZ
Enhorabona a tots tres!

També volem fer esment especial a les quatre fotografies que han quedat empatades en la quarta posició, i donar les gràcies, com sempre, a tots els participants. Us esperem al proper concurs!!!

Autor: LLUÍS BARDAJÍ
Autor: MIQUEL MARTINEZ
Autora: MARTA VILANOVA
Autor: JAUME BERNADAS

lunes, 2 de marzo de 2015

SORTIDA FOTOGRÀFICA: L'hora blava

El proper dijous 12 de febrer, a la tarda, hem organitzat una sortida fotogràfica a l'anomenada hora blava. Es tracta d'un dels moments més espectaculars per realitzar fotografies. Però, què és exactament aquesta hora?

Què és l'hora blava?

Doncs s'anomena així l'estona que va des del moment de la posta de sol fins el moment en què ja no hi ha llum residual i comença la negra nit, i també l'estona prèvia a la sortida del sol. És a dir, aquella estona del dia en què podem percebre la llum ambient natural sense que el sol estigui a l'horitzó. En anglès rep el nom de magic hour (l'hora màgica) o golden hour (l'hora daurada).


Caracteristiques que defineixen l'hora blava

Durant aquest periode de temps es produeixen una sèrie de factors que faciliten la presa de imatges espectaculars. Algunes de les característiques d'aquest moment del dia són les següents:
  • Llum natural molt difusa, que es tradueix en una alta qualitat de la il·luminació de l'escena
  • La situació del sol respecte a l'horitzó fa que es produeixin espectaculars albes o capvespres, molt rics en tonalitats càlides o blavoses
 Consells per fotografiar l'hora blava
  1. Ús del trípode. Indispensable.
  2. Jugar amb l'obertura del diafragma i el temps d'exposició fins a trobar el punt que ens agradi.
  3. A l'utilitzar temps d'exposició llargs, utilitzar el temporitzador de la càmera o disparador remot per evitar tocar-la i que la imatge surti moguda.
  4. Disparar en RAW per poder ajustar després el balanç de blancs.
  5. Preparar l'equip uns minuts abans i aprofitar per decidir què volem fotografiar i triar el punt d'enfocament (l'exposició només la podrem triar en el moment just que vulguem disparar).
  6. Tancar el diafragma per a potenciar les llums artificials, si és el cas que ens interessi. A partir de f/16 s'aconseguiran llums estrellades.
Us agrairíem que ens confirmessiu l'assistència a la sortida enviant-nos un correu electrònic a: amics.fotografia.sjv@gmail.com

US HI ESPEREM!!!
 

Envia'ns fotografies de la Fira de l'Aixada!