lunes, 2 de marzo de 2015

SORTIDA FOTOGRÀFICA: L'hora blava

El proper dijous 12 de febrer, a la tarda, hem organitzat una sortida fotogràfica a l'anomenada hora blava. Es tracta d'un dels moments més espectaculars per realitzar fotografies. Però, què és exactament aquesta hora?

Què és l'hora blava?

Doncs s'anomena així l'estona que va des del moment de la posta de sol fins el moment en què ja no hi ha llum residual i comença la negra nit, i també l'estona prèvia a la sortida del sol. És a dir, aquella estona del dia en què podem percebre la llum ambient natural sense que el sol estigui a l'horitzó. En anglès rep el nom de magic hour (l'hora màgica) o golden hour (l'hora daurada).


Caracteristiques que defineixen l'hora blava

Durant aquest periode de temps es produeixen una sèrie de factors que faciliten la presa de imatges espectaculars. Algunes de les característiques d'aquest moment del dia són les següents:
  • Llum natural molt difusa, que es tradueix en una alta qualitat de la il·luminació de l'escena
  • La situació del sol respecte a l'horitzó fa que es produeixin espectaculars albes o capvespres, molt rics en tonalitats càlides o blavoses
 Consells per fotografiar l'hora blava
  1. Ús del trípode. Indispensable.
  2. Jugar amb l'obertura del diafragma i el temps d'exposició fins a trobar el punt que ens agradi.
  3. A l'utilitzar temps d'exposició llargs, utilitzar el temporitzador de la càmera o disparador remot per evitar tocar-la i que la imatge surti moguda.
  4. Disparar en RAW per poder ajustar després el balanç de blancs.
  5. Preparar l'equip uns minuts abans i aprofitar per decidir què volem fotografiar i triar el punt d'enfocament (l'exposició només la podrem triar en el moment just que vulguem disparar).
  6. Tancar el diafragma per a potenciar les llums artificials, si és el cas que ens interessi. A partir de f/16 s'aconseguiran llums estrellades.
Us agrairíem que ens confirmessiu l'assistència a la sortida enviant-nos un correu electrònic a: amics.fotografia.sjv@gmail.com

US HI ESPEREM!!!
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario